Sponsor het Deugdenproject met de aanschaf van een Dankbaarheidsstreng

Dankbaarheid verrijkt je leven.
Een dankbaarheidstreng is een cadeau van hart tot hart.
Een cadeau dat helpt om je aandacht te richten op alle goede dingen in je leven.
Iedere kraal staat voor iets dat jou dankbaar maakt.
Een dankbaarheidstreng is een handvat om je bewust te zijn van dankbaarheid in je leven, ook in moeilijke tijden!
Stichting Dankbaar is een vrijwilligersoranisatie met een ANBI status. De gehele opbrengst wordt geschonken aan goede doelen.
Stichting Deugdenproject Nederland zet zich als ambassadeur in om Stichting Dankbaar onder de aandacht te brengen.
PLUS: als je een dankbaarheidsstreng aanschaft sponsor je het Deugdenproject!
Klik hier om het kleine boekje bij de streng te lezen.
Klik hier om een dankbaarheidsstreng te bestellen.

Het Deugdenspel

Het Deugdenspel maakt je op een speelse en motiverende wijze bewust van de bouwstenen van je karakter. Eigenschappen zoals, eerlijkheid, concentratie, moed en respect worden helder en bondig uitgelegd. Je kunt de 52 kaarten overal gebruiken: thuis, op school en daarbuiten. Deugden inspireren, confronteren, ondersteunen, troosten, bemoedigen en verbinden. Leeftijd 9 - 99+ jaar.
ISBN 978 90 819463 60 / Annelies Wiersma, cartoons Bart van der Kraan / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com  of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

 

Waardig einde, ondersteuning bij verlies en verdriet

Wat zeg je tegen iemand die net heeft gehoord dat hij terminaal ziek is? Hoe reageer je zelf als je net gehoord hebt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Hoe ga je om met je verdriet?
Linda Kavelin-Popovs andere deugdenboeken en de 100 Reflectiekaarten leren je hoe te leven. Dit boek leert je hoe te sterven, met waardigheid, gratie en zelfs met vreugde. Het is geschreven voor terminaal zieken, hun naasten − familie, vrienden en mantelzorgers − en professionele zorgverleners die er helpende en krachtige inzichten uithalen, over wat te zeggen en wat te doen, tijdens de begeleiding van het stervensproces.
ISBN 978 90 819 463 46

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

Deugdenyoga II, voor een waardevol leven

In Deugdenyoga II vindt u opnieuw inspirerende Deugdenyoga-lessen met uitgebalanceerde oefeningen om evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Door tijdens ademhaling- en yogaoefeningen bewust aandacht te schenken aan deugden zoals eenvoud, concentratie en kracht leert u deze eigenschappen steeds beter toe te passen in uw dagelijkse leven.
ISBN 978 90 819463 53 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com
 

Zin in kleuren deel 1, kleurboek voor volwassenen met prikkelende deugdenvragen

Heeft u ook zo’n zin om weer eens lekker te kleuren? Ongedwongen, creatief, kleurrijk?
In dit unieke kleurboek voor volwassenen vindt u prachtige kleurplaten van dieren, om in uw eigen tijd en op uw eigen tempo kleur te geven. Een ideaal cadeau voor uzelf of een ander.
Kleuren is ontspannen genieten. U kunt er een muziekje bij opzetten en uwgedachten en fantasie de vrije loop laten. Ook als u bijvoorbeeld door ziekte of burnout misschien wat minder energie hebt. U ziet de dieren onder uw handen tot leven komen.
De vlinder nodigt uit tot verandering en vreugde, en meer kleur in uw leven. De kat en de hond geven een les in tolerantie en de bever is het toonbeeld van samenwerking. Ook laten de dieren zien hoe we deugden, ondeugden en onszelf meer in balans kunnen brengen. Kleurt u mee?

Kijk voor reacties en voorbeelden op www.kleurplaten-voor-volwassenen.nl
ISBN: 978 90  819463 15

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

Enkele reacties:

Ik verheug me op lange winteravonden waarop ik lekker kan kleuren en werken aan mezelf. MARJAN DE HAAN
Ik ben fysiek beperkt maar met dit boek kan ik lang bezig zijn op heel verschillende manieren. TRUUS KUYT
Het doet mij goed om op een creatieve en ontspannen manier verdiepend bezig te zijn. MARY HOGENKAMP
De dieren staan verrassend dichtbij mij. Door hen herken ik mijn deugden en ondeugden. ANNEKE BOLT
De vragen nodigen uit tot uitwisseling en helpen woorden te geven aan gevoelens. JANNIE KLAREN

Zin in kleuren; deel 2

In deel 2 van dit unieke kleurboek voor volwassenen vindt u wederom prachtige kleurplaten van dieren met reflectievragen. Een ideaal cadeau voor uzelf of een ander.
Kleuren is ontspannen genieten. U kunt er een muziekje bij opzetten en uw gedachten en fantasie de vrije loop laten. Ook als u bijvoorbeeld door ziekte of burnout misschien wat minder energie hebt. U ziet de dieren onder uw handen tot leven komen.
De papegaai nodigt u uit tot het tonen van al uw kleuren. De beer geeft een les in bezinning en de olifant is het toonbeeld van kracht. Ook laten de dieren zien hoe we deugden, ondeugden en onszelf meer in balans kunnen brengen. Kleurt u, net als via deel 1 van dit boek, weer mee?
Kijk voor reacties en voorbeelden op www.kleurplaten-voor-volwassenen.nl
ISBN: 978 90  819463 22

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

Deugden App: alle deugden bij de hand!

Moed verloren? Hoop opgegeven? Behoefte aan Passie? Met de Deugden app voor i-Phone en i-Pod heeft u 100 (!) deugden altijd bij de hand. U kunt een deugdenkaart uit de stapel van 100 schudden, of zoek een deugd op alfabetische volgorde. Op de voorkant van de kaart wordt de betekenis van de deugd omschreven. Op de achterkant van de kaart kunt u een spreuk en een affirmatie lezen en zien hoe u de deugd in de praktijk kunt brengen. De applicatie biedt ook de mogelijkheid om een van de 100 reflectiekaarten via E-mail te versturen.

Bekijk het promotiefilmpje.

De gratis LITE versie (met 10 deugden)
Klik hier voor de upgrade (100 deugden)

Helaas hebben we nog geen app voor Android.

Mijn Tuin; mediaties voor kinderen

De  meditaties in 'Mijn Tuin' ontspannen op een plezierige manier. Ze leiden tot rust en brengen knusse (Strategie 4 van het Deugdenproject!) momenten. 
Janni bedacht ze voor haar kinderyogaklas. Ouders vroegen erom, toen hun kinderen de verhalen enthousiast doorvertelden of tekeningen van ‘hun’ tuinen lieten zien. Nu zijn de meditaties voor iedereen beschikbaar via dit rijk geïllustreerde boek. 

ISBN 978 90 819463 39 - Leeftijd vanaf 6 jaar.

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

Deugdenyoga, voor een bewust, gezond en gelukkig leven

Deugdenyoga is een persoonlijk en inspirerend boek voor wie yoga beoefent en voor wie yogales geeft. Het is opgebouwd rond twaalf deugden. Een hoofdstuk start met een persoonlijke inleiding door Patty. Zij geeft bij elke deugd toepasselijke tips op het gebied van ademhaling, voeding en wellness. Daarna volgt een volledige yogales met ademhalingsoefeningen, mantra’s, meditaties en yoga-oefeningen, zoals De Hartopener, De Kaars en De Halve Maan. Deugdenyoga is door Patty zelf ontwikkeld. Ze geeft sinds vorig jaar de officiële beroepsopleiding Deugdenyoga Docent, vanuit haar praktijk Dolfijn Wellness aan De Nieuwe Meer in Amsterdam. 
ISBN 978 90 812238 98 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues
320 blz. Full Colour

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Set van 50 prachtige deugden-ansichtkaarten

Ansichtkaarten van de reflectiekaarten kunt u aanschaffen via de bookshop van Conferentieoord De Poort. Klik op het linkje De Poort.
De kaarten kosten € 1 per stuk; € 7.50 per 10 of € 37.50 voor een complete set van 50 ansichtkaarten.
De complete set is ook verkrijgbaar via de webwinkel www.actonvirtues.nl


 

Ik deug + jij deugt = IEDEREEN DEUGT?!

In het praktische lees- en werkboek Ik deug + jij deugt = IEDEREEN DEUGT?! illustreert Master begeleider Petra van Noord aan de hand van een boeiend verhaal over een gezin waarin twee kinderen ontsporen, hoe u zich in de dagelijkse praktijk kunt richten op het goede in álle mensen. Deugt een lastige, irritante onuitstaanbare of zelfs onhandelbare persoon ook?

ISBN 978 90 857093 67 / Petra van Noord / Boekenbent
Bestel direct bij Bol.com
 

Kaartenset: deugden voor kinderen (0 tot ca. 9 jaar)

Op veler verzoek zijn nieuwe deugdenkaartjes uitgebracht. Op deze nieuwe fotokaartjes laten kinderen 52 deugden zelf zien. Op de achterkanten zijn de 52 deugden in eenvoudige taal gesteld. De kaartjes helpen opvoeders deugden in kinderen te herkennen en te benoemen. De kaartjes worden zowel thuis, op school en in de kinderopvang gebruikt, met kinderen in de leeftijd van 0-9 jaar. 

ISBN 978 90 812238 50 / Annelies Wiersma & Marianne Offereins / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Haal het beste uit je kind en jezelf; opvoeden met deugden

Hoe pas je het Deugdenproject toe? Annelies Wiersma heeft de theorie van 'Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen' tot leven gebracht. Ze vertelt in haar boek over de praktijk die ze zelf het beste kent: de opvoeding van haar zoon. Samen ontdekken moeder en zoon de betekenis van allerlei deugden. Ook boeiend voor leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en kindercoaches die met de deugdenaanpak aan de slag willen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk kunnen gebruiken.
ISBN 978 90 819463 84 / Annelies Wiersma / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen

Het basisboek voor ouders die van opvoeden met deugden serieus werk willen maken. De theorie wordt door Linda Kavelin Popov en co-auteurs duidelijk uitgelegd. In de tweede helft van het boek worden 52 deugden beschreven: waarom zijn ze belangrijk en hoe breng je ze (samen) in de praktijk? Wereldwijd zijn meer dan een half miljoen exemplaren van dit boek verkocht.
ISBN 978 90 777700 16 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij De Zaak (3e druk)

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Adempauze; leven in balans

Adempauze is een van de eerste boeken op het gebied van mindfulness. Linda Kavelin Popov geeft tips en oefeningen om in balans te komen en te blijven. Daarbij reikt ze talloze stimulerende en ondersteunende deugden aan. Een prachtig boek om elke dag een klein stukje in te lezen.   
ISBN 978 90 819463 77 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues


 

De avonturen van Mali & Keela; een deugdenboek voor kinderen

In dit spannende voorleesboek beleven Mali, Keela en aapje Bongo dertien avonturen. Daarbij ontdekken ze onderweg spelenderwijs 52 deugden zoals eerlijkheid, zelfvertrouwen, moed en vastberadenheid. Na elk verhaal worden 4 deugden uitgelegd en staan voorbeelden van vragen om met kinderen (6-11 jaar) te bespreken. Zo wordt bij assertiviteit gevraagd hoe je assertief kunt zijn zonder iemand te kwetsen en of de kinderen daar voorbeelden van kunnen geven. Leuk geillustreerd, groot lettertype. De wat oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen. 

ISBN 978 90 812238 74 / Jonathan Collins / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

Jeugdroman 'Madiba; het levensverhaal van Nelson Mandela'

Basisschool leerkracht Angela Machiel-Guépin beschrijft in de historische jeugdroman Madiba het legendarische levensverhaal van Nelson Mandela die geboren werd als Madiba. Dit boek beoogt Mandela's strijd voor vrijheid bij mensen van een jongere generatie levend te houden. Het boek nodigt uit tot nadenken en praten over karakterkenmerken zoals moed, rechtvaardigheid, uithoudingsvermogen en mildheid, deugden waarin Mandela voor kinderen een inspirerend voorbeeld kan zijn.
ISBN: 978 90  819463 08
NUR 240: voor kinderen vanaf 12 jaar.

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

NIEUW: 100 Digitale Deugden e-cards

De voorkanten van de set Reflectiekaarten zijn nu - op veler verzoek - ook digitaal beschikbaar. De 100 Deugden e-cards worden geleverd als JPEG  en geleverd via We Transfer. Het is dus belangrijk om uw e-mail adres heel goed in te vullen op het bestelformulier.

U kunt de e-cards bijvoorbeeld gebruiken op uw digitale schoolbord, in uw nieuwsbrieven, toevoegen aan een e-mailbericht, op uw website, op uw Facebook, enz... Kortom, voor persoonlijk gebruik.
NB: op de digitale versie berusten dezelfde auteursrechten (en Royalties-afdracht) als op de papierenset. Het is u daarom na aanschaf niet toegestaan de set naar derden te verkopen, of gratis te verspreiden.
We stellen het op prijs als u bij publicatie © Uitgeverij ACT on Virtues vermeld en linkt naar www.deugdenproject.nl.

Aan te schaffen via www.actonvirtues.nl

Het grote overblijfboek

Door aandacht aan deugden te besteden stimuleer je goede eigenschappen van kinderen spelenderwijs. Hieke van der Werff heeft deugden verweven in verhaaltjes, spelletjes en tips. Geschikt voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. Met verhalen over o.a. Zusjes & Zo, Jelle en Minke, Blaffer & Co, Heksje Knotsiepotsie (illustraties Jeska Verstegen), Paultje (Eve Tharlet) en Klein-Mannetje (Max Velthuijs). ISBN 978 90 511612 81/ Hieke van der Werff / De vier windstreken (2e druk)
Bestel direct bij Bol.com

Deugdenposter

Uitgeverij De Zaak heeft een A0 (posterformaat) deugdenposter uitgegeven. Wilt u hierover kunnen beschikken, dan kunt u het beste uw bestelling plaatsen bij een boekhandel (ISBN en auteur vermelden). U bespaart dan (hoge) verzendkosten.

Auteur: Linda Kavelin-Popov
ISBN: 978 90 777700 85
 

Het deugdenboek voor het onderwijs

U zult geïnspireerd raken door de ideeën uit dit boek om met de leerlingen met deugden aan de slag te gaan. Dit boek is geschikt voor leerkrachten, docenten, interne begeleiders en remedial teachers en richt zich op kinderen en jonge volwassenen (van 4 - 18 jaar.) In dit boek worden 52 deugden beschreven. U vindt er ook activiteiten in, zoals spelletjes en creatieve ideeën voor groepen.
ISBN 978 90 777700 78 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij De Zaak

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues

The Family Virtues Guide

This wonderful book stresses 52 virtues--one for each week of the year--including trust, caring, humility, generosity, and excellence. Popov instructs parents on how to teach without moralizing and provides guidelines that can be used to gauge whether children have successfully learned each lesson. 

Auteur Linda Kavelin Popov, Dan Popov. Co-auteur John Kavelin
Overige betrokkenen Dan Popov, John Kavelin
Taal Engels Afmetingen 19x235x184 mm, Gewicht 454,00 gram
ISBN13 9780452278103
Bestel direct bij Bol.com

A Pace Of Grace: The Virtues Of A Sustainable Life

Through a four-part program that teaches readers how to purify their lives, pace themselves, practice the presence, and plan a sustainable life, Popov offers simple ways to rediscover the essential elements of a life well-lived.
Auteur Linda Kavelin Popov
Taal Engels
Gewicht 161,00 gram
ISBN13 9780452285439
Bestel direct bij Bol.com
 

Karakter

Hilary Wilce onderzocht de factoren die bepalen of iemand een gelukkig en tevreden leven krijgt. Ze ontdekte dat de innerlijke kracht van het karakter van het grootste belang is. Een sterk en evenwichtig karakter ondersteunt het zelfvertrouwen bij het leren, bevordert het ontwikkelen en onderhouden van goede relaties, helpt bij het verwerken van teleurstellingen, stimuleert een positief en waarachtig zelfbeeld en verbondenheid met anderen en de wereld.   
Voor opvoeders van babys tot en met tieners, staan in dit boek veel tips om kinderen te helpen bij de herkenning en ontwikkeling van zes fundamentele eigenschappen van het karakter: liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed. Samen vormen ze een sterke ruggengraat van waaruit andere eigenschappen kunnen groeien.

Dit boek geeft het Deugdenproject, een wetenschappelijke onderbouwing. De oorspronkelijke titel is ‘Backbone’, ruggengraat. Hilary Wilce komt, na grondig onderzoek, tot zes eigenschappen om je voor het ontwikkelen van een sterk karakter op te richten: liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed. Volgens haar zijn dit de belangrijkste bouwstenen van je persoonlijkheid. Ze legt uit hoe alle andere deugden hierin terug te vinden zijn of uit deze basis voortkomen. Ook geeft ze aan hoe en wanneer dit zestal een rol speelt, van peuter- tot en met tienerleeftijd, dus continu tijdens de opvoeding en de belangrijke jaren dat we kinderen begeleiden. De cartoons zijn afkomstig van Bart van der Kraan (bij jullie bekend via 'Het Deugdenspel').

ISBN 978 90 819463 91 / Hillary Wilce / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues


Raising children with virtues


You get a child and all of a sudden you are a parent. But how do you bring it up? Annelies Wiersma discovered Linda Kavelin-Popovs books with the 52 inspiring virtues such as courage, enthusiasm and responsibility. She became a Virtues Project Master Facilitator and gives courses based on Popovs five strategies for character education. In this cheerful book with its comic-strip drawings she brings the theory to life with examples from her courses and tells us in a touching, funny and intimate way about the practice she knows best: raising her own son.

Linda Kavelin-Popov - Virtues Project Founder: 
`Annelies Wiersmas humorous, helpful and honest insights about applying Virtues Strategies as a parent, offer a welcome companion to The Family Virtues Guide. 

ISBN 978 94 920940 32

Ebook
Bestel direct bij Bol.com  

Deugdenyoga voor kinderen

Deugdenyoga voor kinderen is méér dan een boek over Kinderyoga. Of je nu leerkracht, ouder of (yoga) docent bent; de oefeningen en tips in dit boek helpen jou en kinderen om krachtiger en positiever in het leven te staan. Patty Jongemaets heeft op een speelse en creatieve manier deugden in haar yogalessen geïntegreerd. Iedere les staat er een deugd centraal. In dit boek vind je bij twaalf deugden toepasselijke houdingen, spelletjes, massages, ademoefeningen, verhalen, meditaties, visualisaties en creatieve activiteiten. De vele foto’s laten zien hoe kinderen van Deugdenyoga genieten.

ISBN 978 94 92094 00 1  / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues / 328 pagina's met volledige uitleg van yogahoudingen en foto's.
Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues


52 verbindingskaarten, voor aan de keukentafel en in de coachingspraktijk

Met deze prachtig vormgegeven set van 52 kaarten wil de auteur, Heleen Hoppesteyn-Uithoven, bijdragen aan het creëren van verbinding. In eerste instantie met jezelf, om te kunnen zijn wie je bent, en van daaruit met de mensen om je heen en de wereld waarin je leeft. De kaarten - allen voorzien van een foto en een uitnodigende vraag - zijn bedoeld voor individuele reflectie; voor aan de keukentafel, om diepgang aan te brengen in wat misschien wel begon als een luchtig gesprek; en voor in de coachingspraktijk, om een intensief gesprek wat lucht te geven.
 
ISBN 978 90 822 9630 3 / Heleen Hoppesteyn-Uithoven / Hartewensen
 
Bestel direct via www.hartewensen.com 

Deugdethiek en integriteit

De deugdethiek biedt een nieuw perspectief op het omgaan met integriteitsdilemma's. Lange tijd werden zulke dilemma's sterk benaderd vanuit codes, regelgeving en strikte procedures. Het afgelopen decennium is er steeds meer aandacht gekomen voor de attitude van waaruit de ambtenaar zijn werk doet en de invloed van de organisatiecultuur hierop. De centrale vraag is niet zozeer 'mag deze handeling?', maar eerder een vraag als 'draagt de handeling voor de persoon bij aan invulling van beroepseer, beroepstrots en een goed en zinvol leven?

ISBN 9789023246732 / Marcel Bekker
 

Deze site gebruikt cookies om goed te functioneren.

Wilt u deze site gebruiken zonder cookies dan dient u uw browser instellingen te wijzigen. Lees Meer

Akkoord

Wat is een Cookie

Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer worden gebruikt door de website.
 

Permanente Cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.
 
Sessie cookies
 
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.
 
Google Analyctics
 
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Zie ook de Google privacy statement
 
Media
 
Om het afspelen van media mogelijk te maken moeten soms cookies geplaatst worden. Bijvoorbeeld youtube filmpjes. Cookies worden door een dergelijke website op uw computer geplaatst. Deze website heeft daar geen invloed op.
 
Gebruik van gegevens
 
Je gegevens worden alleen gebruikt als hiervoor aangegeven, zij worden niet voor andere doeleinden gebruikt nog verstrekt aan derden..
 

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies is afhankelijk van de gebruikte browser, dit kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je eigen browser.
 

Meer informatie over cookies?

Op de site van Microsoft kun je meer informatie over cookies vinden.

@ copyright Deugdenproject Nederland - 2014 -2018