Wij zijn partner van Bol.com. Indien u via onze website een artikel koopt bij Bol.com steunt u mede de Stichting Deugdenproject Nederland.

Sponsor het Deugdenproject met de aanschaf van een Dankbaarheidsstreng

Dankbaarheid verrijkt je leven.
Een dankbaarheidstreng is een cadeau van hart tot hart.
Een cadeau dat helpt om je aandacht te richten op alle goede dingen in je leven.
Iedere kraal staat voor iets dat jou dankbaar maakt.
Een dankbaarheidstreng is een handvat om je bewust te zijn van dankbaarheid in je leven, ook in moeilijke tijden!
Stichting Dankbaar is een vrijwilligersoranisatie met een ANBI status. De gehele opbrengst wordt geschonken aan goede doelen.
Stichting Deugdenproject Nederland zet zich als ambassadeur in om Stichting Dankbaar onder de aandacht te brengen.
PLUS: als je een dankbaarheidsstreng aanschaft sponsor je het Deugdenproject!
Klik hier om het kleine boekje bij de streng te lezen.
Klik hier om een dankbaarheidsstreng te bestellen

Het Deugdenspel

Het Deugdenspel maakt je op een speelse en motiverende wijze bewust van de bouwstenen van je karakter. Eigenschappen zoals, eerlijkheid, concentratie, moed en respect worden helder en bondig uitgelegd. Je kunt de 52 kaarten overal gebruiken: thuis, op school en daarbuiten. Deugden inspireren, confronteren, ondersteunen, troosten, bemoedigen en verbinden. Leeftijd 9 - 99+ jaar.
ISBN 978 90 819463 60 / Annelies Wiersma, cartoons Bart van der Kraan / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com  of bij Uitgeverij ACT on Virtue

Waardig einde, ondersteuning bij verlies en verdriet

Wat zeg je tegen iemand die net heeft gehoord dat hij terminaal ziek is? Hoe reageer je zelf als je net gehoord hebt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Hoe ga je om met je verdriet?
Linda Kavelin-Popovs andere deugdenboeken en de 100 Reflectiekaarten leren je hoe te leven. Dit boek leert je hoe te sterven, met waardigheid, gratie en zelfs met vreugde. Het is geschreven voor terminaal zieken, hun naasten − familie, vrienden en mantelzorgers − en professionele zorgverleners die er helpende en krachtige inzichten uithalen, over wat te zeggen en wat te doen, tijdens de begeleiding van het stervensproces.
ISBN 978 90 819 463 46

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Reflectiekaarten; 100 deugden om je te inspireren

Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van uitgeverij ACT on Virtues brengen we de oorspronkelijke, klassieke deugdenkaarten van Linda Kavelin-Popov nog een keer uit, dat wil zeggen: gerestyled én verbeterd, verpakt in cellofaan.

Deze prachtige deugdenkaarten worden gebruikt voor persoonlijke groei, bij vergaderingen, gespreksgroepen, coaching, training, intervisie, supervisie, yoga en diverse andere toepassingen.

Deugdenkaarten kunnen je helpen contact te maken met je innerlijke kompas en te leven volgens je diepste waarden. Ze kunnen je ook helpen om op jezelf en op elkaar af te stemmen. Elke kaart bevat een omschrijving van een deugd, waardoor je je bewust wordt van de betekenis. Op de achterkant staan telkens een bij de deugd passende spreuk en een vijftal affirmaties. 

ISBN 10 - 9081223844 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Zin in kleuren deel 1, kleurboek voor volwassenen met prikkelende deugdenvragen

Heeft u ook zo’n zin om weer eens lekker te kleuren? Ongedwongen, creatief, kleurrijk?
In dit unieke kleurboek voor volwassenen vindt u prachtige kleurplaten van dieren, om in uw eigen tijd en op uw eigen tempo kleur te geven. Een ideaal cadeau voor uzelf of een ander.
Kleuren is ontspannen genieten. U kunt er een muziekje bij opzetten en uwgedachten en fantasie de vrije loop laten. Ook als u bijvoorbeeld door ziekte of burnout misschien wat minder energie hebt. U ziet de dieren onder uw handen tot leven komen.
De vlinder nodigt uit tot verandering en vreugde, en meer kleur in uw leven. De kat en de hond geven een les in tolerantie en de bever is het toonbeeld van samenwerking. Ook laten de dieren zien hoe we deugden, ondeugden en onszelf meer in balans kunnen brengen. Kleurt u mee?

Bestel direct bij Bol.com

Kijk voor reacties en voorbeelden op www.kleurplaten-voor-volwassenen.nl
ISBN: 978 90  819463 15
 

Zin in kleuren; deel 2

In deel 2 van dit unieke kleurboek voor volwassenen vindt u wederom prachtige kleurplaten van dieren met reflectievragen. Een ideaal cadeau voor uzelf of een ander.
Kleuren is ontspannen genieten. U kunt er een muziekje bij opzetten en uw gedachten en fantasie de vrije loop laten. Ook als u bijvoorbeeld door ziekte of burnout misschien wat minder energie hebt. U ziet de dieren onder uw handen tot leven komen.
De papegaai nodigt u uit tot het tonen van al uw kleuren. De beer geeft een les in bezinning en de olifant is het toonbeeld van kracht. Ook laten de dieren zien hoe we deugden, ondeugden en onszelf meer in balans kunnen brengen. Kleurt u, net als via deel 1 van dit boek, weer mee?
Kijk voor reacties en voorbeelden op www.kleurplaten-voor-volwassenen.nl
ISBN: 978 90  819463 22

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Mijn Tuin; mediaties voor kinderen

De  meditaties in 'Mijn Tuin' ontspannen op een plezierige manier. Ze leiden tot rust en brengen knusse (Strategie 4 van het Deugdenproject!) momenten. 
Janni bedacht ze voor haar kinderyogaklas. Ouders vroegen erom, toen hun kinderen de verhalen enthousiast doorvertelden of tekeningen van ‘hun’ tuinen lieten zien. Nu zijn de meditaties voor iedereen beschikbaar via dit rijk geïllustreerde boek. 

ISBN 978 90 819463 39 - Leeftijd vanaf 6 jaar.

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Deugdenyoga, voor een bewust, gezond en gelukkig leven

Deugdenyoga is een persoonlijk en inspirerend boek voor wie yoga beoefent en voor wie yogales geeft. Het is opgebouwd rond twaalf deugden. Een hoofdstuk start met een persoonlijke inleiding door Patty. Zij geeft bij elke deugd toepasselijke tips op het gebied van ademhaling, voeding en wellness. Daarna volgt een volledige yogales met ademhalingsoefeningen, mantra’s, meditaties en yoga-oefeningen, zoals De Hartopener, De Kaars en De Halve Maan. Deugdenyoga is door Patty zelf ontwikkeld. Ze geeft sinds vorig jaar de officiële beroepsopleiding Deugdenyoga Docent, vanuit haar praktijk Dolfijn Wellness aan De Nieuwe Meer in Amsterdam. 
ISBN 978 90 812238 98 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues
320 blz. Full Colour

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Deugdenyoga II, voor een waardevol leven

In Deugdenyoga II vindt u opnieuw inspirerende Deugdenyoga-lessen met uitgebalanceerde oefeningen om evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Door tijdens ademhaling- en yogaoefeningen bewust aandacht te schenken aan deugden zoals eenvoud, concentratie en kracht leert u deze eigenschappen steeds beter toe te passen in uw dagelijkse leven.
ISBN 978 90 819463 53 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com
 

Set van 50 prachtige deugden-ansichtkaarten

Ansichtkaarten van de reflectiekaarten kunt u aanschaffen via de bookshop van Conferentieoord De Poort. Klik op het linkje De Poort.
De kaarten kosten € 1 per stuk; € 7.50 per 10 of € 37.50 voor een complete set van 50 ansichtkaarten.
De complete set is ook verkrijgbaar via de webwinkel www.actonvirtues
 

Ik deug + jij deugt = IEDEREEN DEUGT?!

In het praktische lees- en werkboek Ik deug + jij deugt = IEDEREEN DEUGT?! illustreert Master begeleider Petra van Noord aan de hand van een boeiend verhaal over een gezin waarin twee kinderen ontsporen, hoe u zich in de dagelijkse praktijk kunt richten op het goede in álle mensen. Deugt een lastige, irritante onuitstaanbare of zelfs onhandelbare persoon ook?

ISBN 978 90 857093 67 / Petra van Noord / Boekenbent
Bestel direct bij Bol.com
 

Haal het beste uit je kind en jezelf; opvoeden met deugden

Hoe pas je het Deugdenproject toe? Annelies Wiersma heeft de theorie van 'Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen' tot leven gebracht. Ze vertelt in haar boek over de praktijk die ze zelf het beste kent: de opvoeding van haar zoon. Samen ontdekken moeder en zoon de betekenis van allerlei deugden. Ook boeiend voor leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en kindercoaches die met de deugdenaanpak aan de slag willen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk kunnen gebruiken.
ISBN 978 90 819463 84 / Annelies Wiersma / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen

Het basisboek voor ouders die van opvoeden met deugden serieus werk willen maken. De theorie wordt door Linda Kavelin Popov en co-auteurs duidelijk uitgelegd. In de tweede helft van het boek worden 52 deugden beschreven: waarom zijn ze belangrijk en hoe breng je ze (samen) in de praktijk? Wereldwijd zijn meer dan een half miljoen exemplaren van dit boek verkocht.
ISBN 978 90 777700 16 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij Hermes(3e druk)

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Adempauze; leven in balans

Adempauze is een van de eerste boeken op het gebied van mindfulness. Linda Kavelin Popov geeft tips en oefeningen om in balans te komen en te blijven. Daarbij reikt ze talloze stimulerende en ondersteunende deugden aan. Een prachtig boek om elke dag een klein stukje in te lezen.   
ISBN 978 90 819463 77 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

De avonturen van Mali & Keela; een deugdenboek voor kinderen

In dit spannende voorleesboek beleven Mali, Keela en aapje Bongo dertien avonturen. Daarbij ontdekken ze onderweg spelenderwijs 52 deugden zoals eerlijkheid, zelfvertrouwen, moed en vastberadenheid. Na elk verhaal worden 4 deugden uitgelegd en staan voorbeelden van vragen om met kinderen (6-11 jaar) te bespreken. Zo wordt bij assertiviteit gevraagd hoe je assertief kunt zijn zonder iemand te kwetsen en of de kinderen daar voorbeelden van kunnen geven. Leuk geillustreerd, groot lettertype. De wat oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen. 

ISBN 978 90 812238 74 / Jonathan Collins / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Jeugdroman 'Madiba; het levensverhaal van Nelson Mandela'

Basisschool leerkracht Angela Machiel-Guépin beschrijft in de historische jeugdroman Madiba het legendarische levensverhaal van Nelson Mandela die geboren werd als Madiba. Dit boek beoogt Mandela's strijd voor vrijheid bij mensen van een jongere generatie levend te houden. Het boek nodigt uit tot nadenken en praten over karakterkenmerken zoals moed, rechtvaardigheid, uithoudingsvermogen en mildheid, deugden waarin Mandela voor kinderen een inspirerend voorbeeld kan zijn.
ISBN: 978 90  819463 08
NUR 240: voor kinderen vanaf 12 jaar.

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

Het grote overblijfboek

Door aandacht aan deugden te besteden stimuleer je goede eigenschappen van kinderen spelenderwijs. Hieke van der Werff heeft deugden verweven in verhaaltjes, spelletjes en tips. Geschikt voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. Met verhalen over o.a. Zusjes & Zo, Jelle en Minke, Blaffer & Co, Heksje Knotsiepotsie (illustraties Jeska Verstegen), Paultje (Eve Tharlet) en Klein-Mannetje (Max Velthuijs). ISBN 978 90 511612 81/ Hieke van der Werff / De vier windstreken (2e druk)
Bestel direct bij Bol.com
 

Het deugdenboek voor het onderwijs

U zult geïnspireerd raken door de ideeën uit dit boek om met de leerlingen met deugden aan de slag te gaan. Dit boek is geschikt voor leerkrachten, docenten, interne begeleiders en remedial teachers en richt zich op kinderen en jonge volwassenen (van 4 - 18 jaar.) In dit boek worden 52 deugden beschreven. U vindt er ook activiteiten in, zoals spelletjes en creatieve ideeën voor groepen.
ISBN 978 90 777700 78 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij Hermes

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

The Family Virtues Guide

This wonderful book stresses 52 virtues--one for each week of the year--including trust, caring, humility, generosity, and excellence. Popov instructs parents on how to teach without moralizing and provides guidelines that can be used to gauge whether children have successfully learned each lesson. 

Auteur Linda Kavelin Popov, Dan Popov. Co-auteur John Kavelin
Overige betrokkenen Dan Popov, John Kavelin
Taal Engels Afmetingen 19x235x184 mm, Gewicht 454,00 gram
ISBN13 9780452278103
Bestel direct bij Bol.com
 

A Pace Of Grace: The Virtues Of A Sustainable Life

Through a four-part program that teaches readers how to purify their lives, pace themselves, practice the presence, and plan a sustainable life, Popov offers simple ways to rediscover the essential elements of a life well-lived.
Auteur Linda Kavelin Popov
Taal Engels
Gewicht 161,00 gram
ISBN13 9780452285439
Bestel direct bij Bol.com

Karakter

Hilary Wilce onderzocht de factoren die bepalen of iemand een gelukkig en tevreden leven krijgt. Ze ontdekte dat de innerlijke kracht van het karakter van het grootste belang is. Een sterk en evenwichtig karakter ondersteunt het zelfvertrouwen bij het leren, bevordert het ontwikkelen en onderhouden van goede relaties, helpt bij het verwerken van teleurstellingen, stimuleert een positief en waarachtig zelfbeeld en verbondenheid met anderen en de wereld.   
Voor opvoeders van babys tot en met tieners, staan in dit boek veel tips om kinderen te helpen bij de herkenning en ontwikkeling van zes fundamentele eigenschappen van het karakter: liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed. Samen vormen ze een sterke ruggengraat van waaruit andere eigenschappen kunnen groeien.

Dit boek geeft het Deugdenproject, een wetenschappelijke onderbouwing. De oorspronkelijke titel is ‘Backbone’, ruggengraat. Hilary Wilce komt, na grondig onderzoek, tot zes eigenschappen om je voor het ontwikkelen van een sterk karakter op te richten: liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed. Volgens haar zijn dit de belangrijkste bouwstenen van je persoonlijkheid. Ze legt uit hoe alle andere deugden hierin terug te vinden zijn of uit deze basis voortkomen. Ook geeft ze aan hoe en wanneer dit zestal een rol speelt, van peuter- tot en met tienerleeftijd, dus continu tijdens de opvoeding en de belangrijke jaren dat we kinderen begeleiden. De cartoons zijn afkomstig van Bart van der Kraan (bij jullie bekend via 'Het Deugdenspel').

ISBN 978 90 819463 91 / Hillary Wilce / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 


Raising children with virtues


You get a child and all of a sudden you are a parent. But how do you bring it up? Annelies Wiersma discovered Linda Kavelin-Popovs books with the 52 inspiring virtues such as courage, enthusiasm and responsibility. She became a Virtues Project Master Facilitator and gives courses based on Popovs five strategies for character education. In this cheerful book with its comic-strip drawings she brings the theory to life with examples from her courses and tells us in a touching, funny and intimate way about the practice she knows best: raising her own son.

Linda Kavelin-Popov - Virtues Project Founder: 
`Annelies Wiersmas humorous, helpful and honest insights about applying Virtues Strategies as a parent, offer a welcome companion to The Family Virtues Guide. 

ISBN 978 94 920940 32

Ebook
Bestel direct bij Bol.com  
 

Deugdenyoga voor kinderen

Deugdenyoga voor kinderen is méér dan een boek over Kinderyoga. Of je nu leerkracht, ouder of (yoga) docent bent; de oefeningen en tips in dit boek helpen jou en kinderen om krachtiger en positiever in het leven te staan. Patty Jongemaets heeft op een speelse en creatieve manier deugden in haar yogalessen geïntegreerd. Iedere les staat er een deugd centraal. In dit boek vind je bij twaalf deugden toepasselijke houdingen, spelletjes, massages, ademoefeningen, verhalen, meditaties, visualisaties en creatieve activiteiten. De vele foto’s laten zien hoe kinderen van Deugdenyoga genieten.

ISBN 978 94 92094 00 1  / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues / 328 pagina's met volledige uitleg van yogahoudingen en foto's.
Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 


52 verbindingskaarten, voor aan de keukentafel en in de coachingspraktijk

Met deze prachtig vormgegeven set van 52 kaarten wil de auteur, Heleen Hoppesteyn-Uithoven, bijdragen aan het creëren van verbinding. In eerste instantie met jezelf, om te kunnen zijn wie je bent, en van daaruit met de mensen om je heen en de wereld waarin je leeft. De kaarten - allen voorzien van een foto en een uitnodigende vraag - zijn bedoeld voor individuele reflectie; voor aan de keukentafel, om diepgang aan te brengen in wat misschien wel begon als een luchtig gesprek; en voor in de coachingspraktijk, om een intensief gesprek wat lucht te geven.
 
ISBN 978 90 822 9630 3 / Heleen Hoppesteyn-Uithoven / Hartewensen
 
Bestel direct via www.hartewensen.com 
 

Deugdethiek en integriteit

De deugdethiek biedt een nieuw perspectief op het omgaan met integriteitsdilemma's. Lange tijd werden zulke dilemma's sterk benaderd vanuit codes, regelgeving en strikte procedures. Het afgelopen decennium is er steeds meer aandacht gekomen voor de attitude van waaruit de ambtenaar zijn werk doet en de invloed van de organisatiecultuur hierop. De centrale vraag is niet zozeer 'mag deze handeling?', maar eerder een vraag als 'draagt de handeling voor de persoon bij aan invulling van beroepseer, beroepstrots en een goed en zinvol leven?

ISBN 9789023246732 / Marcel Bekker
 

100 kleurrijke deugden inzichtkaarten

Eerlijkheid, moed, standvastigheid en nog veel meer deugden - positieve karaktertrekken - om het beste in jezelf en anderen naar boven te halen. Deze kleurrijke set van 100 (allemaal verschillende kleuren!) deugdenkaarten kan je helpen bij het nemen van een beslissing, bij het verbeteren van een relatie, bij het richting geven aan iets waarin jij duidelijkheid zoekt, of je simpelweg eraan herinneren dat je een deugd kunt inzetten.

Samen stilstaan bij een deugd kan helpen op elkaar af te stemmen en verbinding met elkaar te maken. De kaarten worden ook gebruikt bij vergaderingen, studie, coaching, intervisie,

Bestel direct bij Bol.com  of Uitgeverij Actonvirtues
 

Deugdenvriendjes

Iedereen die met kinderen (vanaf 3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan de deugdenvriendjes gebruiken.

Kinderen leren meer over zichzelf als je benoemt dat je geduld, moed of zelfbeheersing bij ze zag, dan wanneer je zegt dat ze iets 'goed' of 'leuk' hebben gedaan. Het benoemen van deugden versterkt het karakter. Bovendien groeit de woordenschat en worden kinderen sociaal vaardiger. Aandacht voor deugden brengt openheid en vergroot het begrip voor anderen. Kinderen ontwikkelen veerkracht en verantwoordelijkheid; deugden waar ze hun hele leven op kunnen bouwen.

De omschrijvingen van de deugden op de deugdenkaartjes helpen om de abstracte normen en waarden dichterbij te brengen en praktisch te maken.
 

Bestel direct bij Bol.com  

Deugdenvriendjes doeboek

Een praktisch boek om met peuters en kleuters 10 eenvoudige deugden onder de aandacht te brengen. Het boek gaat in op 10 deugden, waaronder geduld, behulpzaamheid en eerlijkheid. Het bevat 116 pagina's (10 per deugd en een praktische introductie) en is A4 formaat.

Met peuters en kleuters aan de slag met deugden: kan dat al? Wat zijn deugden? Hoe kunnen ze helpen bij de opvoeding thuis, maar ook in de kinderopvang of kleuterklas? Met dit doeboek bij de hand, ga je de rijkdom ontdekken van opvoeden met deugden. De hartverwarmende Deugdenvriendjes assisteren je daarbij. Een praktisch boek, boordevol inspiratie en voorbeelden, en een fijn hulpmiddel voor de ontwikkeling van belangrijke levensvaardigheden bij jonge kinderen.

Inclusief:

Achtergrondinformatie
Vragen om over deugden te filosoferen
Toepasselijke spelletjes en liedjes
Tips van kinderen
Ervaringen van ouders
Praktijkverhalen uit de kinderopvang
Voorbeelden van leerkrachten
Advies van o.a. kindercoaches
Voorleesverhaaltjes en boekentips

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij Actonvirtues

@ copyright Deugdenproject Nederland - 2014 -2018